Algemene voorwaarden

versie geldig vanaf 12-05-19

1. Algemeen

De algemene voorwaarden zijn geldig voor alle overeenkomsten van Coral reef met uitzondering van herroepingsrecht dat enkel geldt voor aankopen op afstand (webwinkel).

Door het plaatsen van een bestelling aanvaardt de klant de algemene voorwaarden van Coral reef .

Coral reef kan op elk moment de algemene voorwaarden wijzigen. De geldende voorwaarden op moment van aankoop blijven van kracht voor die aankoop.

2. Overeenkomst

Coral reef  heeft het recht bestellingen niet te aanvaarden of bijkomende voorwaarden te koppelen aan de bestelling. De overeenkomst komt pas tot stand na de aanvaarding door Coral reef.

3. Levering.

De klant kan opteren voor levering aan huis via koerierdienst. De eventuele verzendkosten worden getoond bij de afrekening.

Sommige goederen kunnen enkel afgehaald worden (aquaria, grind, TL-verlichting…). De klant kan opteren om hier onze eigen leveringsdienst voor in te schakelen. Hiervoor moet de klant Coral reef  contacteren om de kost en levertermijn af te spreken. Zonder voorgaande afspraken gebeurt de levering door 1 persoon. De klant moet voor voldoende mankracht zorgen bij zware leveringen. Ook bij gebrek aan voldoende mankracht wordt het afgesproken bedrag voor de levering aangerekend. Elke verantwoordelijkheid voor schade vervalt vanaf de drempel van het gebouw.

Vissen en planten worden wel verzonden.

Goederen in voorraad worden zo snel mogelijk afgeleverd (standaard binnen de 2 werkdagen). De op de site vermelde voorraad is indicatief.
Voor bestelling van goederen niet in voorraad of niet vermeld in de webshop hangt de levertijd af van de beschikbaarheid bij de leveranciers (standaard 1-2 weken). Deze levertermijnen zijn niet bindend.

De klant heeft het recht de verkoop na 30 dagen zonder levering te verbreken zonder enige kost. Dit recht geldt niet voor maatwerk, levende have , live rock, live food,aquariums van elk merk .

Beschadiging aan verzonden goederen moet binnen de 24 u doorgegeven worden.

4. Betaling

Betaling kan via bancontact, overschrijving of betaling bij afhaling. Bij goederen niet standaard in voorraad (aquaria, producten niet vermeld op de website) dient het bedrag bij de bestelling te worden betaald.

De prijzen vermeld op de website zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten.

5. Garantie

Coral reef verzorgt enkel de service van de fabrieksgarantie en is niet verantwoordelijk voor betwistingen tussen de fabrikant en de klant. De klant dient de voorwaarden van de fabrikant (het product goed onderhouden, niet zelf herstellen, geen breuken of barsten,…) te volgen.

Het product moet samen met het originele aankoopbewijs bezorgt worden. Eventuele verzendkosten en door de fabrikant aangerekende onderzoekskosten zijn ten laste van de klant.

6. Gebruik van persoonsgegevens.

De privacyverklaring is te bekijken via de volgende link:

7. Betwistingen

Indien u klachten of opmerkingen hebt, kunt u dit melden via info@coralreef.be .

Geschillen die niet in der minne kunnen worden opgelost, komen voor de rechtbank van Gent.

Coral reef

Grote steenweg 24

9870 Olsene

info@coralreef.be

0471897290

Btw:Be0844.025.209